Nieuws uit Hove

Hove

Nieuws uit Hove

Laatste dagbladhandel van Hove sluit na negentien jaar: “De overval in november heeft onze beslissing versneld”

12/06/18 02:57 - De Hovenaars moeten het vanaf volgende maand zonder krantenwinkel stellen. Ann en Hilde Broothaers, de uitbaatsters van Punt Komma in de Kapelstraat, houden ermee op. “Met pijn in het hart, maar de lange dagen beginnen hun tol te eisen”, zegt Ann.

Laatste krantenwinkel sluit de deuren in Hove: “De overval in november heeft onze beslissing versneld”

11/06/18 16:18 - Vanaf volgende maand moeten de Hovenaars het zonder krantenwinkel stellen. Ann en Hilde Broothaers, de uitbaatsters van Punt Komma in de Kapelstraat, houden ermee om. “Met pijn in het hart, maar de lange dagen beginnen hun tol te eisen”, zegt Ann.

Digitale adviesraad voor mensen met een beperking

05/06/18 15:38 - De gemeente Hove vraagt aan de Hovenaars met een beperking om zich aan te melden als kandidaat-lid van een digitale adviesraad.

Marie is nog maar 14 maar voor haar zit de middelbare school er al op

31/05/18 06:21 - Marie Van Hauwaert was nog 13 jaar oud toen ze in april het laatste examen van de middelbare school aflegde. Nu is ze 14 en bereidt ze zich voor op het ingangsexamen geneeskunde op 3 juli.

Rob Van den Audenaerde wordt algemeen directeur van Hove

29/05/18 14:01 - De gemeenteraad heeft Rob Van den Audenaerde, de huidige secretaris van het OCMW, aangesteld als algemeen directeur van Hove.

Gemeente presenteert natuurbeheersplan Landschapspark Frijthout

29/05/18 10:14 - Het gemeentebestuur stelt op op donderdag 31 mei in de raadzaal van het gemeentehuis het Natuurbeheersplan Landschapspark Frijthout aan het publiek voor.

Scholen dringen aan op ingrepen voor zuivere lucht

24/05/18 02:57 - Een delegatie van de Albrecht Rodenbachschool en Regina Pacis uit Hove overhandigde burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) een petitie met meer dan vijfhonderd kinderhandtekeningen om hulp te vragen in hun strijd tegen de slechte luchtkwaliteit.

Leerlingen strijden om Scholencup

22/05/18 11:19 - De leerlingen van de Hovese basisscholen strijden op zaterdag 2 juni voor een felbegeerde voetbalbeker, de ‘Hovese Scholencup’.

Rode fietspaden, oker-gele suggestiestroken

16/05/18 02:57 - De gemeente Hove kiest voor een duidelijke kleurenstructuur in de toekomstige aanleg en heraanleg van haar fietspaden. Ze doet dat vooral om fietsende kinderen meer houvast te geven in het verkeer. Een consequente aanduiding van de fietspaden en fietssuggestiestroken is volgens burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) van Hove belangrijk voor kinderen om verkeerssituaties beter in te kunnen schatten. “Daarom hebben onze gemeentediensten verschillende fietssuggestiestroken in de gemeente al een okeren kleur gegeven. Voor de gescheiden fietspaden kiezen we resoluut voor rood. Deze kleuren gaan we voortaan consequent blijven gebruiken. In het verleden werden er in Hove te veel verschillende kleuren gebruikt, zoals grijze fietspaden, rode suggestiestroken, of waren er helemaal geen fietspaden”, legt de burgemeester uit.

Gaten voor palen volleybalnet zitten niet op juiste plek

15/05/18 02:57 - Er zijn aanpassingswerken nodig aan de sportvloer van het sport- en recreatiecentrum Sportpark in de Paul Van Ostaijenlaan in Hove. De officiële afmetingen van de volleybalterreinen blijken niet te kloppen.

Zelf nieuws uit Hove?
Deel ervaringen over HoveHove

„ Woonplaatsen.be gidst u door Hove! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken